Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website
ARPA

DATA

Příjem dat

Data je možné uložit na náš FTP server, poslat e–mailem, případně na CD nebo DVD.

  • E–mail: arpa@arpa.cz
  • FTP server:  | přihlašovací jméno:  | heslo: v případě použití kontaktujte svého obchodního zástupce
  • Adresa: Kotkova 792, Dvůr Králové nad Labem, 544 01

Na FTP server je možné přihlásit se do vlastní složky, kterou Vám na požádání vytvoříme pod jedinečným přihlašovacím jménem a heslem, které si můžete sami určit. Do této složky nemá přístup nikdo jiný z klientů. Data od Vás pak musí být nahrávána pouze do této složky a jejich umístění v této složce musí být v objednávce uvedeno s termínem nahrání.

Kontrola dat

Kontrola probíhá ve 2 krocích. Po příjmu dat se v preflightovém softwaru zkontroluje technická kvalita PDF. Po této kontrole, montáži, zpracování dat ripem a výtisku náhledových archů, probíhá kontrola naripovaných dat s maketou, pokud byla dodána. Zde můžeme přes bezproblémovou počáteční kontrolu odhalit například příliš malé, nebo chybějící spady, pravopisné chyby, případně nevhodné nastavení přetisků a jiné možné nedostatky a vady v dodaných datech, které nelze zcela odhalit automatickou kontrolou. Proto Vás můžeme se zpožděním žádat o zaslání opravy. Takovéto zpoždění je lepší, než vadný tisk a pozdější reklamace, které by nebyly způsobeny tiskárnou, ale špatnou kvalitou dodaných dat.

Opravy dat

V případě nesprávně dodaných dat zašleme e–mailem výpis, ve kterém popíšeme, co je nutné opravit, aby data byla přijata jako korektní pro tisk. Pokud se oprava dat zdrží, je nutné počítat s posunutím termínu expedice. Špatně připravená dodaná data jsme schopni opravit na Vaše výslovné přání, pokud je není z nějakých důvodů možné opravit grafikem, který data vytvářel. Opravená data zašleme k odsouhlasení. Vždy záleží na typu zakázky, rozsahu stran a nekvality dodaných dat, časovém prostoru na opravu s ohledem na expediční termín.
Opravy dat účtujeme dle rozsahu provedených prací.

Náhledy k odsouhlasení

Po vyřazení a zripování dat Vám můžeme poslat ke kontrole náhledy k odsouhlasení. Je nutné tento požadavek uvézt v objednávce s termínem dodání dat, termínem zaslání plotrů a adresou, popř. telefonem a kontaktní osobou, kam se mají náhledy poslat. V případě této kontroly je nutné počítat s posunutím termínu zadání zakázky do výroby. Plotry je nutné vrátit podepsané a v případě výměny stran je nutné nám tyto strany poslat, označit jako „oprava“ a na toto upozornit e–mailem svého obchodního zástupce, nebo na adrese arpa@arpa.cz